Fäldt Biodlingar Logo Panoramabild med bi på blomma

Vår verksamhet bygger på småskalighet där kvalité genomsyrar hela vårt arbete, allt från skötseln av bisamhällena fram till förpackning av slutprodukten görs med högsta möjliga standard - allt för att vi med stolthet ska kunna sälja vår produkt till dig som konsument. Vi är bland annat medlemmar i Sveriges Biodlares Riksförbund som varje år genomför stickprovskontroll för att kontrollera att vår honung lever upp till den höga kvalité som svensk honung ska ha!

Inom vår biodling används endast ekologiska metoder för att förebygga eller behandla mot sjukdommar och skadedjur. Våra bikupor tillverkar vi själva och består till största del av naturmaterial, dessutom använder vi normalt inte rök utan istället sprayas vatten över bina för att lugna dom när vi besöker bikupan - allt för att få fram en produkt av högsta kvallité och som produceras på ett hållbart och djuvänligt vis.

Genom att vi bedriver biodlingen på hobbynivå och har vår verksamhet hemma i våra egna lokaler, byggda enligt Livsmedelsverkets rekommendationer, kan vi erbjuda ett högkvalitativt livsmedel till ett fördelaktigt pris.

Honungsburk 500gr

Honung 500gr
Honung med varierande färg och smak som beror på när under året honungen skördats.

Årets första honung är i regel rapshonung, som med sin lätt aromatiska smak och fasta konsistens passar de flesta. Under säsong skördas sedan olika sorter som kan variera i såväl färg som smak.

Om man vill veta när på året honungen är skördad och således vilka blommor bina hämtat nektar ifrån kan man titta på datumet under "bäst-före". Honungen är tappad precis 2 år före detta datum

Honungen som vi producerar kontrolleras genom att vi är anslutna till Sverigers Biodlares Riksförbund (SBR) som årligen genomför kontroll utav produkten för att kontrollera att såväl honungen som förpackning uppfyller branschstandard. Efter godkännande får vi märka vår honung med SBR:s välkända etikett.

Flytande honung 350gr

Flytande honung 350gr
Honung direkt ifrån slungan! Under säsong kan man köpa flytande honung på 350 grams flaskor. Denna honung har inte hunnit stelna och är med sin sirapsliknande konsistens perfekt att ha i téet, använda som marinad på grillen eller ringla över en skål nyplockade jordgubbar en varm sommardag.